Nike

Niken päämaja sijaitsee Beavertonissa, Oregonissa ja siihen kuuluvat brändit Nike, Converse, Hurley ja Jordan. Nimi on lainattu kreikkalaisen mytologian voitonjumalattarelta. Yritys tuottaa urheilujalkineita ja urheiluvälineitä ja sen toimiala on urheilutavarat. Ensimmäisenä se alkoi tuottamaan koripallo- ja juoksukenkiä. Nykyisin valmistuksessa on golf-, jalkapallo-, tennis-, jääkiekko-, amerikkalainen jalkapallo-, haavipallo-, rullalautailu- ja krikettituotteita. Nike piikkarit ja muut tuotteet löydät Fun Raise verkkokaupasta.

Niken tarina alkoi laadun tavoittelusta

60-luvulla Oregonin yliopistossa tavanneet juoksuohjaaja Bill Bowerman ja juoksija/opiskelija Phil Knight alkoivat tehdä yhteistyötä. Tarkoituksena oli luoda korkean teknologian juoksukenkiä, jotka päihittäisivät laadussa jopa maailmanlaajuisia markkinoita hallitsevien tuotemerkkien Adidaksen ja Puman kengät. Vuonna 1964 he aloittivat oman yrityksen, jonka nimeksi tuli aluksi Blue Ribbon Sport ja myöhemmin se vaihdettiin nykyiseen nimeen. Ensimmäiset jo nyt kaikkien tuntemaksi muodostuneella Swoosh-logolla varustetut kengät olivat jalkapallokengät, jotka julkaistiin kesällä 1971. Vuodesta 1988 lähtien yritys on ollut logon ohella tunnettu tunnuslauseestaan ”Just do it.” Bowermanin vohveli-design loi perustan ensimmäiselle itse suunnitellulle kengälle ja vohvelikuvion varustettua kengänpohjaa valmistetaan yhä. Vuonna 1979 Nike Air – teknologia teki brändistä maailmalla tunnetun ja vuonna 1982 näytettiin ensimmäinen New York Maratonin kanssa yhteistyössä tehty tv-mainos valtakunnallisesti televisiosta. Air Jordan kengät lanseerattiin 80-luvun puolessa välissä, kun yritys allekirjoitti suuren sponsorointisopimuksen koripallotähti Michael Jordanin kanssa. 90-luvulla panostuksen kohteeksi tuli golf, kun sponsorointisopimuksen sai maailman suurin urheilija Tiger Woods. Sponsorointisopimus Lance Armstrongin, pyöräilymaailman suuren tähden, kanssa, edisti merkin pyrkimyksiä pyöräilyn saralla. Nykyään Nike on maailman suurin urheilualan tuotemerkki ja sen visio ”If you have a body, you are an athlete” (suomeksi ”Jos sinulla on keho, olet urheilija”) inspiroi kaikkia urheilijoita ympäri maailman, aloittelijoista huippu-urheilijoihin. Voit ostaa myös meiltä Niken urheilutarvikkeita netistä.

Yrityksen menestys on auttanut myös muita menestyjiä

Nike sponsoroi menestyneitä urheilijoita, urheiluseuroja ja koulujen urheilujoukkueita. Yritys on sponsoroinut ja sponsoroi monia menestyneitä urheilijoita, kuten uija Brendan Hansenia ja Aaron Peirsolia, golfaaja Tiger Woodsia ja Rory McIlroyta, tennistähti Roger Federeriä, Rafael Nadalia ja Serena Williamsia ja monia muita huippu-urheilijoita, kuten Michael Schumacheria, LeBron Jamesia, Lance Armstrongia, Cristiano Ronaldoa, Zlatan Ibrahimovićia, Reese Hoffaa, Wayne Roodeyta ja Neymaria. Ensimmäinen laajemmin tunnettu Niken sponsoroima urheilija oli juoksija Steve Prefontaine. Joukkueista esim. Barcelona ja Maccabi Tel Aviv ja maajoukkueista esim. USA, Kanada, Israel ja Kiina käyttävät merkkiä. Maailmanlaajuisesti tunnettujen urheilijoiden lisäksi yritys tekee yhteistyötä myös monien maailmankuulujen artistien, kuten Eminemin, Kanye Westin ja Lil Waynen kanssa.


Tuoteryhmä
  Oletusjärjestys

  Nike Zoom Elite Keihäspiikkarit Nike

  179,00 €

  Kaupan suosituimmat tuotemerkit

  verkkokaupan maksutavat logo
  fun raise hintalupaus logo