Vaellussauvat

Vaellussauvojen käyttö on hyväksi niin kesällä kuin talvellakin vaeltaessa suksien kanssa tai ilman. Sauvat parantavat kantokykyä painavien kantamusten kanssa, tukevat polvia varsinkin alamäissä ja helpottavat oloa niitä vasten huilaillessa. Vaellukseen sopivat teleskooppisauvat toimivat oikeilla sommilla varustettuna myös esimerkiksi lumikenkäilyyn, metsä- ja vaellushiihdossa sekä vapaalaskussa. Tästä tuoteryhmästä löydät myös teleskooppimalliset vapaalaskusauvat.

Sopiva vaellussauvan pituus on noin 67 - 70 % omasta pituudesta.

Tutustu myös täältä maastohiihtoon ja erähiihtoon tarkoitettuihin kiinteämittaisiin sauvoihin verkkokaupassamme.


Tuotemerkki
Oletusjärjestys

LEKI Vario XS LEKI

39,90 €

LEKI Drifter Vario S LEKI

49,90 €

LEKI Tour Vario LEKI

59,90 €

LEKI Peak Vario S LEKI

69,90 €

LEKI Haute Route LEKI

79,90 €

LEKI Blue Bird Vario LEKI

99,90 €

LEKI Aergonlite 2 Lady LEKI

99,90 €

LEKI Aergon 2 LEKI

99,90 €

LEKI Aergon 2 V LEKI

119,00 €

LEKI Tour Stick Vario Carbon LEKI

149,00 €

LEKI Tour Stick Vario Carbon Lady LEKI

149,00 €

LEKI Tour Stick Vario Carbon V LEKI

159,00 €

Vaellussauvat netistä edulliseen hintaan

Vaellussauvat löydät edullisesti netistä Fun Raise verkkokaupasta. Alppimaastoissa käytetyt mallit soveltuvat myös Pohjoismaisiin maastoihin, joten voit käyttää samoja sauvoja monipuolisesti missä tahansa. Mallit, joissa on vaihdettavat sommat, ovat vieläkin monipuolisemmat. Vaihdettavina sompina voivat olla umpihankisommat tai sommat, joiden avulla tietyissä vaellussiteissä olevia kantapään korokepaloja voi säätää. Esimerkiksi umpihankisommat sopivat metsähiihtoon, vaellushiihtoon ja lumikävelyyn lumikengillä. Kantamisessa asianmukaiset välineet helpottavat menoa paljon ja rytmittävät liikettä tunturissa. Jotkin mallit saa myös kasaan, niin että ne menevät helposti reppuun, jos niitä ei halua koko ajan käyttää. Sauvamallit ovat kuitenkin joko teleskooppisauvoja tai sellaisia, jotka saa taiteltua, joten kaikki niistä menevät pienempäänkin tilaan. Useat mallit ovat materiaaliltaan alumiinia ja joissain on myös hiilikuitua, jolloin ne ovat kevyet ja hyvät vapaalaskussa käännöksissä. Sopiva vaihtoehto kannattaa valita tarkoituksen ja hintaluokan mukaan. Hiilikuituputkesta valmistetut mallit sopivat rankoille ahkion ja raskaiden kantamusten kanssa tehtäville vaelluksille, kun taas kestävät ja kevyet alumiiniset mallit ovat paremmat mäkiseen maastoon sekä pitkille retkille. Valikoimamme hiihtovaellussauvat on varustettu helpolla säätömekanismilla, joka toimii myös hanskat kädessä. Valikoimamme tuotteet ovat laadukkaista materiaaleista valmistettuja, useilla innovaatioilla varustettuja ja kestäviä. Meiltä löydät sopivat mallit sekä tasaiselle että vaihtelevaan maastoon edulliseen hintaan ja helposti.

Vapaalaskusauvat – tärkeä ominaisuus on monipuolisuus

Vapaalasku on alppihiihdon alalaji, jossa lasketaan merkittyjen reittien ja hoidettujen rinteiden ulkopuolella. Vapaalaskusauvat on kehitetty nimenomaan vapaalaskua silmällä pitäen. Vapaalaskussa myös kiivetään ylös mäelle, joten sauvojen pitää toimia monipuolisessa maastossa. Vapaalaskusauvojen on siis hyvä olla säädettävät, jos ylös hiihdetään, tai kokoon taitettavat, jos ylös halutaan kävellä ilman sauvojen olemista tiellä tai alas laskea ilman sauvoja. Vapaalaskuun tarkoitettujen mallien on tietysti oltava myös tukevat ja kestävät, jotta hoidettujen rinteiden ulkopuolella laskiessa ei synny sauvojen takia vaaratilanteita. Joissain sauvoissa on myös turvalukko, joka laukeaa ylöspäin vedettäessä eli esimerkiksi kaatuessa, jolloin remmi irtoaa. Kun mäkeä kavutaan sukset jalassa, on sauvojen oltava riittävän jäykkyyden lisäksi mukavan kevyet, jotta kädet eivät väsy sauvojen jatkuvasta nostamisesta. Valikoimamme sauvoissa on myös kahvan alapuolella terminen jatke kahvalle, joka on mukava lisä esimerkiksi jyrkempiin nousuihin.

Kaupan suosituimmat tuotemerkit

verkkokaupan maksutavat logo
fun raise hintalupaus logo