Sverige
Ostoskoriin0 kpl
hintaan
0,00 €
0,00 €(alv 0%)
Fun Raise
Henkilöasiakas
(sis. alv)
Yritysasiakas
(alv 0%)
Kassalle00,00 €
Etusivu Pihapelit ja -leikit Petanque nylon laukussa

Petanque nylon laukussa

Ei arvosteluita Kirjoita arvostelu
35,96 €
29,00 €
(alv 0%)

Petanque tai petankki on klassinen ranskalainen ulkopeli. Tähtää, heitä huolellisesti ja anna kuulan lentää ilman halki kohti puista maalipalloa!

• Huippulaadukas petankkipakkaus kestävässä nailonlaukussa.
• Laukkua on helppo kantaa.
 
Tämän tuotteen toimitusaika perille on 1 - 3 arkipäivää.
Ei toimituskuluja yli 50 € tilauksille, alle 50 € tilauksille 4,90.
 

Peatanque (petankki) säännöt

Alla löydät tiivistelmän petankki säännöistä

Pelivälineenä toimivat metallikuulat, joiden läpimitta on 70,5 - 80 mm ja paino 650 - 800 g. Maalipallona on snadi, jonka halkaisija on 29 - 31 mm. Pelialustaksi sopii parhaiten tasainen hiekkakenttä jonka vähimmäismitta on 3 x 12 m.

Peliä pelataan kahdella joukkueella, 1 – 3 pelaajaa per joukkue. Singelipelissä joukkueissa on yksi pelaaja, ja käytössä 3 kuulaa / pelaaja. Duppeli pelissä joukkueessa on kaksi pelaajaa, ja käytössä 3 kuulaa / pelaaja ja trppeliä pelataan 3 hengen joukkuein jossa, kaikilla pelaajilla on kaksi pelivälinettä.

Aloittava joukkue arvotaan, minkä jälkeen aloittaja piirtää aloituskohtaan hiekkaan ympyrän, halkaisijaltaan 35 - 50 cm ja heittää snadin 6 - 10 metrin päähän ympyrästä. Snadin on jäätävä vähintään metrin päähän kaikenlaisista esteistä. Seuraavaksi aloittajajoukkue heittää ensimmäisen kuulansa yrittäen saada sen mahdollisimman lähelle snadia. Kuula saa myös osua snadiin ja jopa siirtää sen eri paikkaan. Heittäjän on pysyttävä ympyrän sisällä molemmat jalat maassa, kunnes kuula on koskettanut maata.

 

Seuraavaksi heittää vastapuolen joukkueen joku pelaaja yrittäen saada oman kuulansa lähemmäksi snadia, kuin vastustajan kuula. Kuulat saavat osua toisiinsa, joten heittäjä voi myös työntää vastapuolen kuulan kauemmaksi snadista. Joukkue heittää niin kauan, kunnes saa oman kuulansa lähemmäksi snadia, kuin vastustajan lähin kuula. Heittovuoro on siis aina sillä joukkueella, kumman kuula ei ole lähimpänä snadia.

Kun toisen joukkueen kaikki kuulat on käytetty, heittää vastustaja jäljellä olevat kuulansa. Pelialueen reunaan osuneet ja ulkopuolelle menneet kuulat poistetaan pelistä. Jos snadi kuolee ja vain toisella joukkueella on kuulia heittämättä, saa joukkue yhtä monta pistettä kuin kuulia on jäljellä, muutoin kierros hylätään.

Kun kaikki kuulat on heitetty, lasketaan pisteet. Pisteet saa joukkue, kumman kuula on lähimpänä snadia. Joukkue saa niin monta pistettä, kuin heidän kuuliaan on lähimpänä snadia.

Pisteet saanut joukkue aloittaa seuraavan heittokierroksen siltä paikalta, mihin edellinen kierros päättyi. Peli jatkuu niin kauan, kunnes toinen joukkue saa 13 pistettä ja voittaa pelin.

0 Arvostelut

Ei arvosteluita Kirjoita arvostelu

Kirjoita arvostelu

Kaupan suosituimmat tuotemerkit

  


fun raise hintalupaus logo  
 
Tuoteryhmät