Voimapyörät

Tästä tuoteryhmästä löydät voimapyörävalikoimamme. Valikoimasta löytyvät sekä molemmin käsin käytettävät vatsarullat että mallit jossa samaa rullaa käytetään molemmin käsin.


Tuotemerkki
Oletusjärjestys

Jumbo AB Roller Voimapyörä Gymstick

34,90 €

Kettler AB Wheel Kettler

29,90 €

Gymstick Dual Exercise vatsarulla Gymstick

14,90 €

Power Wheelz PRO Gymstick

39,90 €

Voimapyörä vahvistaa core lihaksistoa

Voimapyörä on erittäin tehokas ja edullinen väline core lihasten vahvistamiseen. Pyörää nimitetään usein myös vatsarullaksi, koska sillä rullaaminen kohdistaa eniten rasitusta vatsan pintalihaksiin, eli six packiin sekä syviin vatsalihaksin. Rullaaminen vaatii kuitenkin myös kehotasapainoa ja rasitusta kohdistu myös selän lihaksistoon. Vatsapyörä on rakenteeltaan yksinkertainen, eli pyörän läpi kulkee käsikahvat. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja sitä kutsutaan myös esimerkiksi vatsarullaksi, ab rolleriksi tai core rolleriksi. Kooltaan rulla on suhteellisen pieni, jo0ten se mahtuu mukaan vaikkapa matkalle, jos esimerkiksi sopivaa kuntosalia ei löydy matkakohteesta.

Vatsarullaus on tehokas kehonpainoliike

Vatsarullaliike suoritetaan yleensä polvet maassa ja käsivarret pidetään liikkeen aikana suorassa. Rullalla tehdään hitaasti edestakainen liike, jossa käsiä viedään eteen ja taakse vartalon seuratessa. Liikkeen rasitusta voi kontrolloida liikkeen pituudella ja tietysti toistojen määrällä. Mitä pidemmälle kädet viedään eteen, sitä vaakasuorempaan kehon asento menee ja sitä rasittavampi liike on toteuttaa. Muista, että rullaus on tehokkaampaa, mitä hitaammalla vauhdilla sen tekee. Liian kova nopeus voi johtaa loukkaantumiseen. Ensimmäisissä harjoitteissa kannattaa toteuttaa suhteellisen lyhyttä liikerataa, jota sitten pikkuhiljaa kasvatetaan, lihasten voimistuessa ja kehotasapainon kehittymisen myötä.

Voimapyöriä joka lähtöön

Valikoimastamme löytyy useista eri voimapyörämalleja. Vatsapyörän halkaisija on tyypillisesti hieman alle 20 cm, tyypillisesti 17 ja 19 cm välillä. Haastavampia liikkeitä on helpompi suorittaa leveämmällä rullalla kuten valikoimamme Jumbo roller. Vaihtelua liikkeisiin saa myös käyttämällä kahta rullaa, eli yhtä rullaa kättä kohden. Näiden rakenne poikkeaa perinteisestä voimapyörästä siinä, että kahva on keskellä ja molemmissa rullissa on kaksi pyörää.

Kaupan suosituimmat tuotemerkit

verkkokaupan maksutavat logo
fun raise hintalupaus logo