Lentopallo

Lentopallossa kaksi kuusihenkistä joukkuetta lyövät ilmatäytteistä palloa välissä olevan verkon puolelta toiselle ja sen on tarkoitus pysyä ilmassa omalla puolella. Peliä pelataan yleensä sisätiloissa. Pelikenttä koostuu kahdesta verkon erottamasta 9 x 9 metrin kenttäalueesta. Aloitus tapahtuu takarajojen takaa aloitusalueelta. Naisten verkon korkeus on 244 cm ja miesten 243 cm. Antennit verkon päissä ulottuvat 80 cm verkon yläpuolelle. Pelivälineen eli pallon kuori on nahkaa tai keinonahkaa, ympärysmitta 65-67 cm ja paino 260-280 g. Pallot aloitetaan aina aloitussyötöllä. Mikäli pallo menee ulos kentältä, häviää pallon se joukkue, jonka jäsen koskenut palloon viimeksi ja mikäli se osuu kenttään alueen sisällä, häviää pallon vastaanottava joukkue. Pallon voittaja saa aloittaa seuraavan pallon ja aloituksen tekevä joukkue suorittaa kiertovaihdon myötäpäivään, jos se oli edellisessä aloituksessa syötön vastaanottajana. Pisteen saa joukkue, joka voittaa pallon ja erävoiton saa 25 pisteellä vähintään kahden pisteen erolla. Kolme erää voittanut joukkue voittaa ottelun. Jos taas erävoitot ovat 2-2, viidennessä erässä voittaa 15 pisteellä vähintään kahden pisteen erolla. Palloa saa koskea kaikilla ruumiinosilla, mutta sitä on lyötävä, eikä sitä saa kopata tai heittää. Joukkueella on käytössä korkeintaan kolme kosketusta omalla puolellaan, jotka yleensä ovat vastaanotto, passi ja hyökkäys. Sama pelaaja ei saa koskettaa palloa kahdesti peräkkäin.


Tuotemerkki
Oletusjärjestys

Tajmahal Trainer lentopallo Ø 21 cm

19,90 €

Tajmahal Trainer lentopallo Ø 26 cm

21,90 €

Mikasa SKV5 Kids lentopallo MIKASA

29,00 €

Mikasa MVA300 lentopallo MIKASA

63,00 €

Mikasa MVA200 lentopallo MIKASA

76,00 €

Wilson AVP Replica Beach Volley Wilson

24,00 €

Wilson AVP Beach Volley Wilson

55,00 €

Mikasa VLS300 Beach Volley MIKASA

60,00 €

Kenttämerkkaussetti (Beach volley)

85,00 €

Lentopalloverkon antenni

109,00 €

Harjoitusverkko lentopallo

120,00 €

Beach volley verkko (eri kokoja)

142,00 €

Kilpailuverkko lentopallo

157,00 €

Player III Beach volley setti

267,00 €

Verkkotolppasetti lentopalloon (seinään kiinnitettävä)

379,00 €

Beach Masters Beach volley setti

441,00 €

Beach volley setti

1 547,00 €

Vapaasti seisovat pylväät (2 kpl + verkko)

2 596,00 €

Lentopalloilu on hauska urheilulaji

Pallot aloitetaan aina aloitussyötöllä. Mikäli pallo menee ulos kentältä, häviää pallon se joukkue, jonka jäsen koskenut palloon viimeksi ja mikäli se osuu kenttään alueen sisällä, häviää pallon vastaanottava joukkue. Pallon voittaja saa aloittaa seuraavan pallon ja aloituksen tekevä joukkue suorittaa kiertovaihdon myötäpäivään, jos se oli edellisessä aloituksessa syötön vastaanottajana. Pisteen saa joukkue, joka voittaa pallon ja erävoiton saa 25 pisteellä vähintään kahden pisteen erolla. Kolme erää voittanut joukkue voittaa ottelun. Jos taas erävoitot ovat 2-2, viidennessä erässä voittaa 15 pisteellä vähintään kahden pisteen erolla. Palloa saa koskea kaikilla ruumiinosilla, mutta sitä on lyötävä, eikä sitä saa kopata tai heittää. Joukkueella on käytössä korkeintaan kolme kosketusta omalla puolellaan, jotka yleensä ovat vastaanotto, passi ja hyökkäys. Sama pelaaja ei saa koskettaa palloa kahdesti peräkkäin.

Lentopallotuotteet netistä

Lentis on tullut Suomeen 1920-luvulla ja ensimmäistä kertaa Suomen miesten lentopallomaajoukkue on päässyt MM-kisoihin vuonna 1952. Nykyään Suomessa nuorten sarjoissa kilpailutoimintaa on F-ikäisistä A-ikäisiin ja aikuisten kilpailutoimintaa kuudella sarjatasolla. Ylimpänä tasona aikuisilla Suomessa on mestaruusliiga (LML). Masters-sarjoissa eli SM-tasolla kilpaillaan 21 ikäluokassa, miehillä ikäluokissa M35-84 ja naisilla N35-75. Mestaruusliigan voittaja saa oikeuden seuraavalla sarjakaudella edustaa Suomea Euroopan Mestarien liigassa. Suomen Lentopalloliitto järjestää miesten ja naisten liigan, 1- ja 2-sarjat. Alueellisesti ja maakunnissa taas järjestetään sarjatoimintaa miesten ja naisten 3-sarjoista alaspäin, nuorten sarjat D-ikäisistä nuorimpiin ja puulaakitoimintaa.

Lajii on yksi Suomen suurista palloiliulajeista. Laji tarjoaa elämyksiä ja liikuntaa sekä harrastusmahdollisuuksia, hyvinvointia ja yhdessäoloa. Se on hyvä laji elämänkaaren eri vaiheisiin. Lentopallotarvikkeet saat helposti netistä Fun Raise verkkokaupasta. Valikoimistamme löydät muun muassa laadukkaita lentopalloja ottelu- ja harjoituskäyttöön. Meiltä löydät myös beach volley pallot, verkot ja muut välineet.

Kaupan suosituimmat tuotemerkit

verkkokaupan maksutavat logo
fun raise hintalupaus logo