Käyttämällä evästeitä varmistamme sivujen turvallisen ja sujuvan käytön, analysoimme verkkosivuvierailuja sekä tarjoamme kohdennettua mainontaa. Evästeet auttavat meitä myös tarjoamaan sinulle hyödyllistä ja yksilöityä tietoa.
Meiltä löydät laadukkaat lentopalloverkot ja -tolpat lentopallokentän rakentamiseen. Lentopalloverkkoihin saat myös antennit. Mallimme sopivat niin sisällä kuin ulkonakin käyttäviksi. Valikoimiin kuuluu seinään kiinnitettäviä tolppia, joita voi käyttää esimerkiksi liikuntasalissa ja vapaasti seisovia tolppia, jotka ovat hyvin monikäyttöisiä ja joita voi käyttää myös monessa muussa urheilulajissa, jossa verkkoa tarvitaan. Lisäksi valikoimiimme kuuluu verkkoja sekä kisakäyttöön, että harjoittelukäyttöön. Verkkokaupasta löytyvät antennit rajaavat lentopallon verkonylityskaistan. Beach volley kentän rakentamiseen tarvittavat välineet, kuten verkon ja rajaliinat löydät sen oman alaotsikon alta.
Lentopalloverkko | Suomen lentopalloliiton ohjeet
Lentopalloverkko sijaitsee keskirajan yläpuolella, joukkueiden kenttäpuoliskojen välissä ja on miesjoukkueilla 243 cm korkea ja naisjoukkueilla 224 cm korkea. Nuorilla kahden ylimmän ikäluokan verkon korkeuden määrää kansainvälinen liitto ja muiden sarjojen verkkokorkeus on kansallisten liittojen määrättävissä. Verkon korkeuden mittaus suoritetaan kentän keskeltä. Sivurajojen kohdalta molemmissa laidoissa verkon on oltava samalla korkeudella ja enintään 2 cm sääntöjen määräämää korkeutta korkeammalla. Verkon leveydestä on määrätty, että sen leveyden tulee olla 1 cm ja pituus 9,5-10 m (pituutta verkkomerkin ulkopuolella saa olla 25 tai 50 cm). Verkon silmukoiden tulee olla neliön muotoisia sekä mustia ja niiden sivujen 10 cm pituisia. Virallisissa ja Kansinvälisen lajiliiton FIVB:n maailmantason kilpailuissa verkkoa voidaan muuntaa, jotta mainostaminen mahdollistuu, markkinointisopimuksen mukaisesti yhdessä erityisten kilpailumääräysten kanssa. Verkon yläreunassa on koko sen pituudelta 7 cm levyinen vaakasuoraan ommeltu kangasnauha, jonka päissä on reiät. Reikien kautta vedettävällä narulla verkko pidetään kireänä kiinnittämällä se pylväisiin. Nauhan sisällä kulkee verkon kireyden lisäämiseksi taipuisa teräsköysi, joka jännittää verkon yläreunan kireäksi ja jolla verkko saadaan pylväisiin kiinni. Myös alareunassa on samanlainen, mutta 5 cm levyinen vaakasuora nauha, jonka läpi kulkee kierteinen köysi. Sen avulla verkko kiinnitetään pylväisiin alareunan jännittämiseksi. Sivurajojen kohdalle kiinnitetään vielä pystysuoraan verkon päihin kaksi valkoista, 5 cm levyistä ja 1 m pituista nauhaa, jotka katsotaan osaksi verkkoa
Verkkotolpat (verkkopylväät) ja antennit
Lentopalloverkkoantenni katsotaan myös osaksi verkkoa ja sen tarkoitus on rajata sivusuunnassa verkon ylityskaista. Se on taipuisa keppi, joka on valmistettu lasikuidusta tai muusta vastaavasta aineesta ja jonka pituus on 1,80 m ja läpimitta 10 mm. Kaksi antennia kiinnitetään verkkomerkkien ulkoreunan ulkopuolelle kukin verkon vastakkaisille puolille toisistaan katsoen. Kummastakin antennista 80 cm osuuden on tarkoitus ulottua verkon yläpuolelle ja ne merkitään 10 cm pituisilla vastakkaisvärisillä juovilla, mieluiten punaisilla ja valkoisilla.
Verkkotolpat eli pylväät taas pitävät verkon ylhäällä. Ne kiinnitetään 0,50-1,00 metrin päähän sivurajojen ulkopuolelle ja ovat korkeudeltaan 255 cm. Pylväiden on myös toivottavaa olla säädettävät. Virallisissa ja kansainvälisen lentopalloliiton eli FIVB:n maailmantason kilpailuissa verkkopylväiden on oltava 1 metrin päässä sivurajoista ja pehmustettuja. Pylväiden on myös oltava tällöin pyöristetyt ja sileät sekä kiinnitettyinä kenttään ilman vaijereita turvallisuuden takaamiseksi. Myöskään muuta vaaraa tai haittaa aiheuttavia rakenteita eivät tolpat sisältää.