Fun Raise verkkokaupan valikoimasta löytyy sopiva kuula kuulantyöntöön jokaiselle lajin harrastajalle, olit sitten aloittelija tai huippu-urheilija. Valikoimasta löytyvät niin IAAF hyväksytyt raudasta, teräksestä tai messingistä valmistetut IAAF hyväksytyt kilpakuulat kuin valuraudasta valmistetut harjoituskuulat. Alla näet viralliset kuulapainot eri ikäluokille yleisurheilussa, lasten juniorikuulapainoista veteraanimittoihin. Harjoituskuula sopii treeneihin esimerkiksi kouluissa, mutta se ei ole hyväksytty virallinen kilpaväline.
Kilpakuulan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti kahteen asiaan. Kuulan pinnassa tulee olla hyvä otepinta, jottei se lipsahda työntövaiheessa. Usein pidon parantamiseksi käytetään myös magnesiumia. Toinen tärkeä seikka on kuulan halkaisija. Kilpakuulia on saatavilla eri halkaisijoilla, ja säännöt sallivat eri halkaisijoiden käytön. Sopivan kuulan valintaan vaikuttaa oman työntökäden koko ja omat mieltymykset. Sama pätee materiaaleihin, jotkut tykkäävät enemmän teräs- tai rautakuulasta, joillekin messinkikuula on mieluisin valinta. Mikäli kilpailet kansallisella tai kansainvälisellä tasolla IAAF sertifioitu malli on hyvä, muttei välttämätön valinta. Fun Raise verkkokaupasta tilaat netistä kätevästi haluamasi mallin markkinoiden parhaaseen hintaan. Yli 50 euron tilauksissa toimitus on ilmainen.
Kuulantyönnön juuret ovat antiikin Kreikassa. Laji on ollut mukana kaikissa modernin ajan olympiakisoissa Ateenan ensimmäisistä 1896 järjestetyistä kisoista asti. Suomalaisetkin ovat menestyneet lajissa, viimeisenä suurmenestyksenä perholaisen Arsi Harjun olympiavoitto Sydneyssä vuonna 2000. Kuula on myös mukana yhtenä lajina sekä miesten 10-ottelussa että naisten 7-ottelussa. Lajissa on käytössä kaksi eri tekniikkaa, eli perinteinen pakitustekniikka sekä uudempi pyörähdystekniikka jonka maailmanennätysmies Randy Barnes aikoinaan teki tunnetuksi. Laji vaatii räjähtävää voimaa ja nopeutta, ja suurin osa voimantuotosta tehdään oikealla tekniikalla työnnettäessä jaloilla. Nopeusominaisuutta kuvastaa se, että osa maailman huipuista pystyy juoksemaan 20 m lentävällä lähdöllä jopa alle 2 sekunnin, lähelle huippusprintterien vauhtia.
Kuularingin halkaisija on 213,5 cm (7 jalkaa), eli se on merkittävästi pienempi kuin kiekonheitossa. Ringin etuosassa on palkkilevy johon jalka saa osua ringin puoleiseen sivuun mutta osuessaan lautaan ei saa ylittää laudan ylälaitaa.
Alla näkyvät kuulantyönnön ulkoratojen Suomen ennätykset ikäkausisarjoittain kauden 2018 alkaessa (lähde Tilastopaja):