Optigrip® ja skin suksien huolto

optigrip suksien huolto tuoteryhmä markkinointikuva

Optigrip® nanopinnoite on erinomainen esimerkki kehitystyöstä, jolla maastohiihdon harrastamisesta on tehty helppoa. Optigrip® sukset toimivat ilman voitelua kaikissa keleissä, eikä aktiivisen kuntoilijan tai satunnaisen hiihdon harrastajan enää tarvitse jättää lenkkiään tekemättä missään olosuhteissa voitelutaidon puutteen vuoksi.

Uusi neljännen sukupolven Optigrip®-pinnoite on huomattavasti aiempia kehitys-versioita liukkaampi varsinkin pakkaskeleillä. Varma pito ja helppo hiihdettävyys täydentävät hiihtämisen nautinnon. Nanopinnoitteella käsiteltyjä suksia ei tarvitse voidella missään olosuhteissa. Myös suksien huolto on vaivatonta, ainut vaadittava toimenpide on pohjan puhdistaminen aika ajoin. Nanopinnoite kestää kulutusta ja toimii tuhansia kilometrejä.

Meiltä löydät laajan valikoiman Optigrip® pinnoitteisia suksia sekä suksipaketteja niin harrastaijille kuin aktiivihiihtäjille.

Optigrip® nanosuksien käyttö- ja hoito-ohjeet

 
Käyttöohjeet
• Jäähdytä nanosuksia ulkona 5-10 min ennen hiihtämistä
• Säilytä suksia sisätilassa, jotta pohja kuivuu lenkin jälkeen
• Puhdista pohjat huolellisesti voiteenpoistoaineella, jos suksien pito heikkenee (ks. puhdistusohjeet)
• Luiston parantamiseksi, levitä Optiwax GripCarea pullon sienitulpan avulla suksen pohjaan, anna vaikuttaa muutama minuutti ennen hiihtämistä
• Lumi- ja räntäsateella nollakeleillä Optiwax GripCare® hoitoaineen käyttö pienentää jäätymisriskiä
 
Hoito-ohjeet:
• Puhdistus on tarpeellista, jos suksen pito tai luisto heikkenee olennaisesti
• Kastele suksen pohja Optiwax GripCleanerilla
• Hankaa märkää pohjaa voimakkaasti karhunkielellä tai voiteluharjalla
• Pyyhi pohja kuivaksi paperilla tai rätillä. Toista toimenpiteet, jos paperiin / rättiin tarttuu paljon likaa
• Suksen pohja likaantuu eniten hiihdettäessä vanhalla, märällä lumella
 
Karhu Bear Skin Pro 10 / 20 skin suksien hoito-ohje
Karvapohjasuksen voi puhdistaa siihen tarkoitetulla puhdistusaineella kuten Optiwax Skincleanerilla. Puhdistus- ja hoitoainetta ei saa ruiskuttaa tai kaataa suoraan karvan pinnalle, koska liuottimia sisältävät puhdistus- ja hoitoaineet voivat irrottaa karvapohjan liimauksen. Suihkuta vähän puhdistusainetta nukkaamattomaan liinaan ja puhdista sitten karvapohja liinalla.

Tuotemerkki
Oletusjärjestys

Gripcare® hoitoaine nanosuksille 60 ml Optiwax

36,90 €

Gripcleaner® puhdistusaine 90 ml Optiwax

13,90 €

Optiwax Skincleaner Optiwax

13,90 €

OPTIGRIP® - Mikä se on?

Optigrip® on suomalainen innovaatio suksiteollisuudelle joka on syntynyt vuosien tutkimus- ja kehitystyön tuloksena. Yleisnimi tämän teknologian pinnoitteille on nanogrip. Pinnoite johtaa juurensa nanoteknologiasta, jonka taustalla on minimaalisen pienet partikkelit. Yhteen millimetriin mahtuu miljoona nanometriä, eli tästä saa käsityksen miten pieniistä partikkeleista on kyse. Nanopartikkelien kokonaispinta-ala muodostuu erittäin suureksi suhteessa tasaiseen materiaaliin. Paineen kohdistuessa pitoalueelle hiihdon potkuvaiheessa tämä antaa tehokkaan kitkan. Liukuvaiheen ominaisuudet taasen perustuvat suksen pohjana ja lumen välissä syntyvään vesikalvoon jolloin sukset liikkuvat tavallaan ultrapienten kuulalaakerien päällä. Jotta sekä pito- että luisto-ominaisuudet toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla, suksipohjan täytyy olla puhdas, eikä nanosuksia koskaan saa voidella perinteisillä suksivoiteilla.

Optigrip® nanopinnoitteet ovat kehittyneet erittäin nopeasti viime vuosina ja toimivat monissa olosuhteissa jo lähes yhtä hyvin kuin nappiin voidellut sukset, jolloin aktiivikuntoilijalle. Vuosia sitten ensimmäisten sukupolvien nanopinnoitteilla hiihtäneillä saattaa olla ennakkoluuloja huonoihin kokemuksiin perustuen, mutta nykypinnoitteiden ero muutaman vuosi vanhoihin pinnoitteisiin on kuin yöllä ja päivällä.

Kaupan suosituimmat tuotemerkit

verkkokaupan maksutavat logo
fun raise hintalupaus logo